Európában javában dúl a háború: Soros éve lesz 2017?

A Politico szerkesztősége összegyűjtötte azt a 28 európai közszereplőt, aki véleményük szerint a leginkább meg fogja határozni Európa sorsát 2017-ben. A lista 10. helyén Soros György áll.

10_george-soros_crop-714x714.png

A brüsszeli lap szerint a magyar származású milliárdos igazi csapás lesz jövőre az Orbán által képviselt illiberalizmusára.

A Politico szerint Soros a nyolcvanas éveire visszatért az évtized nagy ideológiai küzdelmének frontvonalára, miután a nemzeti politikusok ostrom alá vették azt a liberális politikai rendszert, ami komoly hátországot biztosított a milliárdos által működtetett hálózatnak.

Miután Amerikában Donald Trump lemosta a pályáról Hillary Clintont, Soros a republikánus elnök elleni háború élére állt. Európában a magyar származású milliárdos az Open Society Foundations hálózatán keresztül igyekszik az ideológiáját terjeszteni, a szervezet a már a világ 100 országában működik.

A Politico szerint Magyarországon kifejezetten heves lesz a küzdelem a Soros által képviselt liberalizmus és az Orbánék által képviselt nemzeti felfogás között. A frontvonal leginkább a bevándorlás témájában húzódik. A Fidesz elnöke szerint Soros “a legnagyobb képviselője azoknak, akik gyengíteni akarják a nemzetállamokat”, mire a milliárdos bejelentette 500 millió dollárral támogatja a migránsokat és az azokat befogadó országokat.

A 28 embert felsoroló lista élén London új polgármestere, a muszlim Sadiq Khan szerepel.

Az elmúlt év legnagyobb eseménye a szigetországban, hogy az EU-tagságról szóló referendumon a britek többsége a távozás mellett döntött. Sadiq Khan győzelmével azonban a maradáspártiak is elkönyvelhettek egy kis sikert, a muszlim politikus a Politico szerint Európa Barack Obamáját testesíti meg.

“A brit lakosság arra szavazott, hogy elhagyjuk az Európai Uniót. Európát azonban nem hagyjuk el” – fogalmazott egy ízben.

Sadiq Khan a lista második helyén, az Alternative für Deutchland nevezetű német bevándorlás-ellenes és euszkeptikus párt elnöke, Frauke Petry követi.

A szélsőjobboldali párt az elmúlt években tapasztalt globális bevándorlási hullámot követően jelentős mértékben növelte támogatottságát, komoly eséllyel pályáznak a Bundestag képviselő posztjaira, miután a tartományi választásokon sikerült előretörniük.

Petry szerint, amennyiben Hollandia és Ausztria is az unióból való távozás mellett dönt, akkor a németeknek is fontolóra kell venniük ezt a lépést. Az AfD elnöke szerint az országnak egyáltalán nem kötelessége, hogy befogadja az észak-afrikaak millióit.

Forrás: Politico

One thought on “Európában javában dúl a háború: Soros éve lesz 2017?

  1. Pingback: Soros tollat ragadott: Trump egy diktátor, az EU a szétesés szélén | BREITBART BUDAPEST

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s