Tömegével derül ki a “gyerek” bevándorlókról, hogy igazából felnőttek

A „kiskorú” menedékkérők háromnegyede elbukik azokon az orvosi teszteken, amelyekkel a valódi korukat igyekeznek megállapítani Dániában.

2e612ed200000578-0-image-a-72_1481126034135.jpg

A Dániai Bevándorlási Szervezet azt feltételezte, hogy legalább 800 migráns hazudik a koráról, ezért arra kért a Koppenhágai Egyetem Törvényszéki Egészségügyi Osztályát, hogy ellenőrizzék le őket.

Az orvosi tesztek során megröntgenezik az illető fogait és csontjait, a megvizsgált bevándorlók közül hatszázról kiderült, hogy igazából felnőttek.

Dániában a fiatalkorú bevándorlóknak jóval több privilégium jár a menedékkérelmekre vonatkozó rendelkezések szerint. Többek között jogukban áll az is, hogy az országba hozassák a szüleiket.

Inger Stojberg integrációs miniszter alapvetően örült a csalásoknak, mert szerinte ez a bizonyíték arra, hogy a dán rendszer működik.

onl-alderstest-flygtning.png

A Dán Menekültügyi Tanács vezetője, Eva Singer szerint azonban nem 100 százalékosan pontosak ezek a tesztek. A Jyllands-Posten-nek nyilatkozva elmondta,

„ezek közül a fiatalemberek közül sokan nem is tudják pontosan, hogy mikor születtek, mert az országukban nem úgy regisztrálták a születésüket, mint itt, Dániában.”

…köhh…

A Dániai Bevándorlásügyi Szervezet azonban leszögezte, hogyha valaki dokumentummal bizonyítja, hogy 17 éves, és a teszt kimutatja, hogy igazából 19, akkor még nem fogják felnőttnek minősíteni. A jóval nagyobb eltérések miatt végezték el az orvosi teszteket.

Az életkorról történő hazugság nem speciálisan dán probléma.

tulleb_lle.jpg

Az Egyesült Királyságban eddig 5000 bevándorlóról derült ki, hogy nem is gyermek. Az októberi adatok szerint 11121 esetből 4828-nál derült ki, hogy a kiskorúnak hazudott fiatalok igazából már elmúltak 18 évesek.

A tömeges jelenség azért is felháborító, mert a gyermekként érkező menedékkérők kezelése az adófizetőknek sok tízmillió fontjába kerül a szigetországban.

A belügyminisztérium mindezek ellenére azt tanácsolja, hogy csak akkor vonják kétségbe az érkezők életkorát, ha legalább 25-nek néznek ki…

Forrás: DailyMailJyllands-Posten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s