Bosszús az Iszlám Állam: Útmutatót írt a véres merényletekhez

Az Iszlám Állam rövid gyorstalpalón igyekszik megtanítani az Európában és Egyesült Államokban tartózkodó híveit, hogyan is kellene normálisan végrehajtani a késelős merényleteket. Legutóbb egy szomáliai diák rendezett vérfürdőt az ohiói egyetemen, a támadásba azonban senki nem halt bele.

terror.jpg

Az Iszlám Állam több magazint is ír angol nyelven a Nyugaton tartózkodó híveknek, hogy a propagandaszövegekkel és képi anyagokkal felhergeljék őket a keresztes koalíció ellen. Legutóbb a Rumiyah (Róma) nevezetű kiadványuk 4 részében megosztottak néhány tanácsot azzal kapcsolatban, hogy a dzsihadista fanatikusok hogyan készüljenek fel a késelős merényletekre.

A terrorszervezet azt tanácsolja, hogy lehetőleg egy embert, vagy egy kisebb csoportot válasszanak ki a támadók, attól függően, hogy merényletsorozatot, vagy egy nagyobb sokkoló vérfürdőt akarnak rendezni.

Az Iszlám Állam kegyetlen útmutatójában az is szerepel, hogy az emberi testen a nyak, a szív és a gyomor tájékán lehet a legtöbb kárt okozni a fő ütőrek elvágásával, illetve a létfontosságú szervek megsebesítésével.

terror2.jpg

A porpaganda kiadvány újságírója azt is részletezte, hogy milyen az ideális kés. Amelynek jól fogható erős markolata, kézvédője, rögzített és éles pengéje van.

A szerkesztő szerint a konyhakések és az összecsukható kések nem megfelelőek a merényletek végrehajtására.

Mivel a kiadvány mindössze pár nappal azután jelent meg, hogy az ohiói egyetemen egy szomáliai muszlim diák az autójával elgázolta majd megkéselte 11 diáktársát – gyanítható, hogy a közel-keleti fejesek nem voltak maradéktalanul elégedettek a támadás eredményességével. Az OSU-n elkövetett merényletnek ugyanis nem volt halálos áldozata.

Forrás: Rumiyah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s