Döbbenet! Orális szex a menedékjogért cserébe? Mi folyik Svájcban?

Időről időre megdöbbentő visszaélések tapasztalhatók a menekülteket kezelő hatóságok részéről is. Svájcban például azzal vádolnak egy rendőrt, hogy szexuális szolgáltatást kért lakhatási engedélyért cserébe.

calais-activists-640x480.jpg

Az incidens még 2010-ben történt, viszont csak most hozták nyilvánosságra, miután a 63 éves rendőr már elhagyta a rendvédelmi erőket – adta hírül a svájci Blick.

Az ügyészség szerint a rendőrtiszt arra kényszerítette a menekültet, hogy három alkalommal is elégítse ki orálisan az autójában és az otthonában is.

Az iraki férfi már 2006 óta tartózkodott az országban, 2010-ben azonban ki akarták toloncolni.

in-charmey-fr-ist-ein-fussgaenger-auf-dem-parkplatz-eines-hotels-von-einem-auto-angefahren-worden-und-gestorben.jpg

A rendőrtiszt tagadja a vesztegetés vádját, és fellebbez az ítélet ellen. A 63 éves férfi és az ügyvédje, Cyrelle Friedrich azt állítja, a menedékkérő csak kitalálta a történetet, hogy könnyebben elkerülje a kitoloncolást és engedélyt kaphasson.

“Már hét évet nyert a taktikázásával”

– fogalmazott az ügyvéd a menedékkérővel kapcsolatban. Az ügyész minimum két év börtönbüntetést kért a vádlottra.

Nem ez az első ilyen eset, amikor Svájcban a hatósági személyek szexuálisan kerülnek kapcsolatba a bevándorlókkal. Még ebben az évben történt, hogy egy nemi erőszakért börtönben ülő migránst egy női börtönőr szabadon engedett, miután szexuális és romantikus kapcsolatba került vele. A pár Olaszországba szökött, ahol egy hónapon belül elfogták a rendőrök.

topelement.jpg

Calaisban, a Nyitott Határok egyik aktivistáját érte olyan vád, hogy kihasználja az ottani migránsokat. A Facebookon nyilvánosságra hozott vitában, több aktivista is azzal védte a saját kapcsolatát a menekültekkel, hogy azok teljesen normális kapcsolatok, míg mások úgy tudják, hogy a táborban dolgozó önkéntesek visszaéltek a hatalmukkal.

Az egyik menekülteket védő aktivista például ezt írta:

“Hallottam olyan önkéntesekről, akiknek több szexpartnerük is volt egy nap. Voltak olyan esetek is, ahol nemi erőszak történt.”

Forrás: Blick, LeMatin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s