Hillary Clinton 5500 forintot költött minden egyes rá leadott szavazatra

A New York Post információi szerint Hillary Clinton rekordmennyiségű összeget, mintegy 1,2 millárd dollárt költött az elnökválasztási kampányára. Elég költséges vállalkozás volt egy ezüstéremért…

untitled-94.jpg

Az Egyesült Államokban mindig nagy sajtótéma az, hogy kinek mennyi büdzsét sikerül összekalapoznia, majd elvernie a kampányhónapok során. Az előválasztási küzdelmekben például Jeb Bushon röhöghettek a választópolgárok, neki 11 ezer forintnyi dollárjába került minden egyes rá leadott voks az egyik államban, nem véletlen, hogy vissza is lépett az elnökjelöltségi küzdelmekből.

Most viszont a kárörvendők Clinton kampányköltségein mosolyognak, hiszen  a demokraták nagyasszonya hiába költött rekordmennyiségű összeget a kampány során, a népszerűségi szavazatok megszerzésével nem sikerült megnyerni az amerikai elnökválasztást.

A kampányköltségek átszámítva több, mint 3500 millárd forintra rúgnak, a pontos becslések alapján egy szavazat Hillary Clintonnak 5500 forintnyi dollárjába került. Vele szemben Donald Trump 600 millió dollár körül költött, Neki körülbelül 2800 forintba került egy szavazat. De legalább őneki volt értelme. Ő lesz az Egyesült Államok 45. elnöke.

Forrás: New York Post

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s