Hiába ítélték el, Wilders pártja tarol a felméréseken

Úgy tűnik a holland választópolgárokat nem igazán hatotta meg, hogy Geert Wilders iszlámellenes holland politikust a bíróság diszkrimináció és uszítás vádjában elítélte. A legfrisebb felmérések szerint a pártja, a holland Szabadságpárt tovább erősödött.

geert-wilders-court-reuters-640x480.jpg

Ha a választásokat most tartanák, akkor a PVV a 150 helyből 36-ot megszerezne a holland törvényhozásban, amivel a legnagyobb parlamenti erővé válnának. Az október 31-én kezdődött tárgyalások idején a párt még csak 27 helyre számíthatott.

Wilderséknek jelenleg 12 embere ül bent az országházban, a Maurice de Hond felmérése szerint ez a szám megtriplázódhat. A közvélemény-kutatás eredménye szerint a második helyet a jelenlegi elnök, Mark rutte pártja szerezné meg 23 hellyel.

 

Múlt hét pénteken a bíróság egy 2014-es beszéd miatt ítélte el Geert Wilderst, amiért gyűlöletbeszédnek minősítette a marokkóiak ellen intézett felszólalását.

A két évvel ezelőtti választási rendezvényen a pártvezér azt kérdezte a jelenlevőktől, hogy több, vagy kevesebb marokkóit akarnak-e látni a városaikban és Hollandiában. A tömeg erre így felelt: „Kevesebbet! Kevesebbet!” Wilders erre mosolyogva úgy felelt: „Megoldhatjuk.”

Az 53 éves politikus többnyire bojkottálta a tárgyalást, mert szerinte politikai karaktergyilkosságot próbáltak meg elkövetni ellene.

Forrás: EuropeElects

One thought on “Hiába ítélték el, Wilders pártja tarol a felméréseken

  1. Pingback: Felháborító: Radikális mecsetben tanítják imádkozni a holland kisiskolásokat – felvétel | BREITBART BUDAPEST

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s