Kiszivárgott: Irán már készül az Izrael elleni háborúra

A félhivatalos hírügynökség, a Fars jelentése szerint Roháni egy teheráni találkozó során fogalmazott úgy, hogy a palesztinok számára nem maradt más választás, minthogy dzsihádot indítsanak Tel Aviv ellen.

Roháni palesztin fegyveres ellenállást akar

Hasszán Roháni iráni elnök, aki az atomtárgyalások óta magát a béke hírnökének kívánja beállítani egy privát találkozón megmutatta valódi arcát. A teheráni beszélgetésen éppen Ramadan Abdullah Mohammad Shallahhal beszélgetett, aki a Palesztin Iszlám Dzsihád nevezetű terrorcsoport vezetője. A szervezetet Irán támogatja.

Roháni szerint a palesztinoknak fegyveres ellenállásba kellene kezdeniük a „bitorló rezsim” ellen. Az iráni elnök azzal vádolta Izraelt, hogy „terrorista hadműveleket indít” a térségben azzal, hogy felekezeti konfliktusokat indukál Afganisztánban, Pakisztánban, Irakban, Szíriában, Libanonban és Észak-Afrikában is. Ez szerinte csak azt a célt szolgálja, hogy elterelje a figyelmet a palesztin kérdésről.

13950923001204_photoi

Az FBI által körözött terroristát támogat

Válaszul Shallah megköszönte Roháninak a támogatását, amely nélkül a palesztinok „nem tudták volna megőrizni a helyzetüket”.

A gázai székhelyű terrorcsoport az egyiptomi Muzulmán Testvériség egyfajta testvérszervezeteként alakult, feltételezések szerint Szíriából is jelentős támogatást kap. Shallah egyébként szerepel az FBI leginkább körözött terroristái között, az ő számlájára írnak számos bombatámadást és gyilkosságot.

Védelmi miniszter: Világháború lesz, Izrael elpusztul

Roháni megjegyzése mindössze két nappal azután történt, hogy az iráni védelmi miniszter megjegyezte, Donald Trump egy olyan világháborút robbanthat ki, ami elpusztítja Izraelt és a kis öbölmenti országokat az atomegyezmény felrúgásával.

„Egy ilyen háború a cionista rezsim pusztulását vonná maga után, elnyelné az egész régiót, ami világháborúhoz vezetne” – fogalmazott Hussein Dehghan.

Forrás: Fars, Jpost, FBI

One thought on “Kiszivárgott: Irán már készül az Izrael elleni háborúra

  1. Pingback: Maradj erős Izrael! Trump üzent Netanjahunak | BREITBART BUDAPEST

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s