Megdöbbentő felvétel: Kis híján kivégezték a zsidó filmest egy stockholmi no-go övezetben

Megütöttek, megrúgtak és fojtogattak egy zsidó-amerikai dokumentumfilm-készítőt egy stockholmi no-go övezetben.

A dokumentumfilmes Ami Horowitz Stockholm Husby nevezetű részét akart forgatni arról, hogy milyen hatása van a nagyszámú bevándorlásnak Svédországban. A zsidó származású Horowitz azt is le akarta ellenőrizni, hogy valóban léteznek-e a városban olyan területek, amelyek no-go övezetnek minősülnek.

Néhány perccel azt követően, hogy belépett a városrészbe, a stábot egy öttagú banda vette körül, akik kijelentették, ezen a környéken nem lehet forgatni.

Miközben Horowitzon kívül mindenki elmenekült, a mikrofont tartó filmes ott maradt és kérdőre vonta a migránsokat, hogy miért zavarja őket a forgatás. A hangfelvételen hallatszik, hogy kérdezi:

„Hogyhogy nem lehet filmet forgatni itt?” – „Nem akarunk szerepelni” – jött a válasz.

Az arabul beszélő férfiak ekkor megragadták a filmest, és le akarták ellenőrizni, hogy valóban nem forog-e a kamera. Horowitz ezt követően kiáltott, hogy „nem veszek semmit”. Ekkor a banda megragadta és elvitte egy közeli épülethez, ahol inzultálták.

„Semmivel nem inzultáltuk őket, csak a puszta jelenlétünk generálta a feszültséget.”

„Elkezdtek ütlegelni, rúgdosni és fojtogatni, miközben a járókelők csak nézték az eseményeket. Amikor berángattak egy épületbe, azt hittem ki fognak végezni” – emlékezett vissza az eseményekre Horowitz.

Ezt követően az épületben folytatták az ütlegelést, majd amikor az egyik benti apartman ajtó kinyílt a zsidó filmes kihasználta a meglepetés erejét és elfutott.

Horowitz a Fox Newsnak elmondta, hogy Svédországon belül körülbelül 30-40 hasonló no-go övezet van, ahova a rendőrség csak félve teszi be a lábát. Erről a támadásról sem akartak jelentést felvenni mondván, úgysem lehet ezeket az embereket kézre keríteni.

Az egyfőre eső befogadott bevándorlók versenyében Svédország az élen jár, Horowitz szerint „nagy büszkesége ez a svédeknek, akik azt gondolják, hogy ez egy emberies és önzetlen tett a részükről”.

„Én is bevándorló vagyok, nem vagyok ellenzője, sőt egyik legnagyobb támogatója vagyok. Viszont Európában az a helyzet, hogy az iszlám országokból érkező hatalmas méretű bevándorlás elképesztő társadalmi problémákat szül a kontinensen.”

Néhány hónappal ezelőtt egy ausztrál tévétársaság stábját támadta meg egy csoport maszkos afrikai, amikor a stockholmi Rinkeby negyedében akartak forgatni.

Akkor az operatőrt egy sofőr támadta meg, aki ráhajtott a lábára, majd elhajtott. A rendőrség felvette a jegyzőkönyvet, majd a távozásukkor egy másik incidens is történt, egy maszkos banda vette körül a stábot, egy profi fotóst arcot ütöttek.

Forrás: Ami Horowitz Youtube, Fox News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s