Sokkoló riport: Bemerészkedtek Párizs egyik no-go negyedébe

Vannak olyan közterek, kávézók és bárok Franciaországban, ahol a nők szinte láthatatlanok, nem fogadják őket szívesen – erről a France 2 számolt be a múlt héten. Ezekben a negyedekben nagyszámú bevándorló él.

A Saint-Denisben készült riportban egy olyan városrészt mutattak be, ahol a lakosok 36 százaléka bevándorló.

“A kávézók teraszaiban és az utcákban egy közös van: a nőket mintha száműzték volna. Némely környéket a férfiak uralnak mindent, míg a nők pedig szenvednek”

– hallható Caroline Sinz narrálása.

A rejtett kamerás felvételen jól látható, hogyan reagálnak a vendéglátók, hogyha egy nő lép a helységbe. A kísérlet során két aktivista azzal az ürüggyel lépett be egy kávézóba, hogy az egyik barátjukat keresik. “Jobb, ha ezt odakint teszitek” – jött a válasz, miközben egy másik úgy szólt oda az egyik hölgynek – “ebben a kávézóban nincs sokszínűség”.

Amikor a menedzsert megkérdezték, hogy ő mit tesz akkor, ha valahova el akarja vinni a női rokonát, vagy barátját. Válaszul elmondta, hogy a rokona otthon ülne, “azt csinálhat, amit akar, de ide velem nem jön”.

“Ebben a kávézóban nincs keveredés. Ez Sevran (Saint-Denis) és nem Párizs. Itt teljesen más a mentalitás – olyan, mint otthon”

– mondta az aktivistáknak.

Az Anyák Brigádjának aktivistái az újságírónak elmondták, hogy a muszlim férfiak azt követőan vonták fennhatóságuk alá a bevándorlók által lakott negyedeket, hogy 2005-ben utcai zavargások voltak Franciaországban. A szélsőséges iszlám ellen küzdő csoport tagja egy pontot váratlanul abbahagyták az interjút, amikor egy arra haladó autó megállt, és elkezdték őket megfigyelni a benne ülők.

A France 2 újságírója ezt követően Lyonba utazott, ahol néhány utcát szintén a muszlim férfiak uralnak. Egy bébiszitterként dolgozó fehér nő elmesélte, hogy még gondolni sem merne arra, hogy egyik nap szoknyában mutatkozzon odakint. Szerinte az a legjobb, ha észre sem veszik. Arra kérdésre, hogy ezt miért mondja, így felelt: “Egyszerű, meg vagyunk rémülve.”

femmes-indesirables-dans-un-cafe-le-reportage-fait-reagir

Az Innovációért és digitális kapcsolatokért felelős miniszter, Axelle Lemaire a televíziónak úgy nyilatkozott, “a nők elleni diszkrimináció megengedhetetlen.”
A látottakra a munkaügyi miniszter úgy reagált, hogy “tőrt döftek a Köztársaság szívébe”, majd felszólította az új miniszterelnököt, Bernard Cazeneuvét, hogy lépjen az ügyben.

A speciális riportot készítő újságírónő úgy érzi, munkájával “megtörte a csend törvényét”. Elmondása szerint az volt a legnehezebb része a riportnak, hogy olyan hölgyeket találjon, akik vállalják, hogy a kamerák előtt is elmondják aggodalmaikat.

“Sokan félnek, hogyha megszólaltak, akkor bántalmazni fogják őket. Így hát inkább elkerülik a kockázatot és magukat cenzúrázzák a csendben maradással.”

Forrás: FranceTV

One thought on “Sokkoló riport: Bemerészkedtek Párizs egyik no-go negyedébe

  1. Pingback: Horrorkarácsony: Migránsok gyújtottak fel egy hajléktalant Berlinben | BREITBART BUDAPEST

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s