Kitálalt az elnökjelölt: A CIA az, ami több, mint száz ország belügyeibe beleavatkozik

Dr. Ron Paul korábbi elnökjelölt az RT-nek adott interjújában arról beszélt, hogy az amerikai kormány “propagandistái” több esetben is beavatkoztak más országok belügyeibe.

Hillary Clinton többször is megerősítette, Vlagyimir Putyin orosz elnököt vádolja azzal, hogy kibertámadásokkal elvette tőle az elnökválasztási győzelmet.

“Az gondolom, hogy csak az bosszantja, hogy elbukta a választást. Vádaskodik mindenféle bizonyíték nélkül” – fogalmazott Texas egykori kongresszusi képviselője.

“Ugyanazok az emberek, akik most ezeket a vádakat megfogalmazzák, úgy tűnik amiatt nem aggódnak, hogy a külügyminiszter a privát szerverén levelezik. Ez Oroszország és bárki más számára is pofon egyszerűvé tette a kutakodást.”

Ron Paul a külpolitika kérdésében nagy ellenzője az intervenciónak. Elmondása szerint elvileg az Egyesült Államoknak nem kellene amiatt aggódnia, hogy más ország befolyásolja az amerikai választásokat. A porbléma gyökere az, hogy az amerikai kormány éppen azt csinálja, amivel Oroszországot vádolja – vélekedett Paul.

“Az amerikaiaknak inkább amiatt kellene aggódnia, hogy a CIA hogyan befolyásolja más nemzetek választásait. Valószínűleg több száz országét.” Paul még ennél is tovább ment, amikor a CIA által kordinált merényletekről ejtett szót.

Paul úgy fogalmazott, hogy a leköszönő kormány összejátszik a mainstream médiával, hogy az oroszellenes szlogenekkel elmélyítsék a republikánusok és demokraták közötti ellentétet.

Az egykori elnökjelölt úgy vélekedett, hogy a propagandistáknak vélheten az nem tetszik, hogy Trump meghallotta az emberek hangját, akik nem szeretnék, hogy a kormány mindig más harcát vívja és beleavatkozzot más nemzetek belügyeibe.

Paul az álhírekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a Facebook egy privát szervezet, ezért minden joga megvan arra, hogy bizonyos híreket letekerjen. Mindenesetre hozzátette, lehet, hogy a cég fog hibázni, de a valódi veszély abban van, ha a Facebook elkezd összefonódni a kormánnyal.

Forrás: RT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s