Kölykökkel borítaná vérbe Európát az Iszlám Állam

A berlini karácsonyi vásáron történt szörnyű terrortámadás mellett szinte senki nem vette észre azt, hogy kis híján egy szögekkel teli bomba robbant Ludwigshafenben. Az elmúlt időszakban egyre inkább elszaporodtak a fiatal terroristák által tervezett merényletek Európában.

A múlt héten arról lehetett olvasni, hogy egy mindössze 12 éves kisfiú megpróbált felrobbantani egy házilag összetákolt pokolgépet egy karácsonyi vásáron. Mindenki szerencséjére, az eszköz nem robbant fel. Az iraki származású kisgyerek azt tervezte, hogy valamikor a jövőben csatlakozik az Iszlám Államhoz.

A Ludwigshafenben történt eset során őrizetbe vett potenciális elkövető valószínűleg a legfiatalabb, akit letartóztattak a terrorszervezet térnyerése óta.

kids1

December elején egy 15 és egy 17 éves fiatalt kellett letartóztatni Baden-Wurttembergben, miután azt tervezték, hogy Frankfurt közelében fegyveres merényletet fognak végrehajtani a szervezet inspirálására.

Németországban rendkívül komoly probléma a kiskorúak radikalizálódása. Egy szeptemberi belügyminiszteri jelentés szerint, összesen 340 olyan gyűlöletprédikátorról tudnak az országban, aki a menekülteket radikalizálja beszédjeivel. A minisztérium szerint ezek a tanítások a legnagyobb veszélyt a gyerekekre jelentik.

A Közel-Keletre utazó németországi dzsihadisták 7 száazaléka kiskorú volt – derült ki egy másik kutatásból.

Nincs ez más képp a többi nyugati országban sem. A francia hatóságok szeptemberben három tinédzsert tartóztattak le, amiért terrortámadásokat szerveztek az országban. A 15 éves dzsihadisták egyike éppen akkor ünnepelte születésnapját, mielőtt letartóztatták.

3b8e3c3c00000578-4051522-image-a-16_1482322535575

Ausztriában négy gyanúsítottat tartóztattak le az Iszlám Államhoz kötető kapcsolataik miatt. Egyikük sem múlt 16 éves. A fiúk Antwerp környékén akartak támadni, a toborzásban is részt vettek.

Ausztria másik felén októberben két 16 éves késes támadást akart végrehajtani.

Az internetre feltöltött anyagokból kiderül, hogy az Iszlám Állam célközönsége gyre inkább a 18 év alatti korosztály. A kisfilmekben egyre többször szerepelnek egészen kicsi gyerekek, a magazinokban, üzenetekben pedig tizenéves öngyilkos merénylők bemutatásával igyekeznek bátorítani az európai testvéreket arra, hogy borítsák vérbe a kontinenst.

Forrás: RT

One thought on “Kölykökkel borítaná vérbe Európát az Iszlám Állam

  1. Pingback: Europol jelentés: Tömegével fegyverezheti fel a migránsokat az Iszlám Állam Európában | BREITBART BUDAPEST

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s