Horrorkarácsony: Migránsok gyújtottak fel egy hajléktalant Berlinben

Hajtóvadászatot indított a berlini rendőrség egy migránsbanda ellen, akik egy biztonsági kamera felvételei szerint felgyújtottak egy hajléktalan férfit karácsony napján.

A berlini rendőrség közzétette annak a biztonsági kamerának a felvételét, amelyen jól látható az a hét férfi, akit a hajléktalan férfi felgyújtásával vádolnak. A tisztviselők azóta letartóztatták a 15 és 21 év közötti migránst, akik közül hatan szíriaiak és egy pedig líbiai. A német Welt lap értesülései szerint

a támadás karácsony napjának első óráiban történt, ekkor szemelte ki magának a migránsbanda a berlini Schonleinstrasse metróállomásnál a padon alvó hajléktalant.

A banda meggyújtotta az alvó férfi ruháját, a komolyabb sérüléstől és a haláltól csak az mentette meg, hogy közbeavatkozott egy járókelő és egy metró tanulóvezetője, akik egy tűzoltókészülék segítségével eloltották a lángokat. A berlini rendőrség gyilkossági kísérlettel vádolja az elkövetőket.

zuend

A hatóságok hétfő délután tették közzé a felvételeket, kedd reggelre pedig az összes elkövetőt őrizetbe vették. Hatan feladták magukat, a hetediket pedig elfogták – tudta meg a Berliner Morgenpost.

A rendőrség jelentése szerint a bandát egy 21 éves szíriai vezette.

A német média összekötötte az alvó férfi felgyújtását a legutóbbi brutális támadással, mely során az egyik aluljáróban egy banda hátbarúgott egy lépcsőn lefelé igyekvő nőtt, aki e következében több métert zuhant, majd eltörte a karját.

A brutális támadást akkor egy bulgáriai férfi követte el, aki néhány napig francia rokonainál rejtőzött el, akkor fogták el, amikor busszal érkezett vissza Berlinbe.

Sajtóértesülések szerint a berlini metrón már hosszú hónapok óta rendkívül rossz a közbiztonság.

A Kottbusser nevezetű megálló például a migráns bűnözők fellegvára lett. Nem ritka a droghasználat, a zsebtolvajlás és a szexuális erőszak sem ezen a területen.

Forrás: Welt, Berliner Morgenpost

2 thoughts on “Horrorkarácsony: Migránsok gyújtottak fel egy hajléktalant Berlinben

  1. Pingback: Megáll az ész: Károly herceg szerint Jézus helyett karácsonykor gondoljunk inkább Mohamedre | BREITBART BUDAPEST

  2. Pingback: (Videó!) Megáll az ész: Károly herceg szerint Jézus helyett karácsonykor gondoljunk inkább Mohamedre - Világvége 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s